Yasuragi Legionellasmitta

Yasuragi lukker – medarbejdere har legionella

Risikoen for legionella i vand i offentlige ejendomme stiger, når vandet står stille på grund af lavere belægning, og når temperaturen sænkes for at reducere udgifterne til opvarmning. Nedenfor er en artikel i Expressen 230203 med tekst af Gusten Holm.

Yasuragi Hasseludden lukker sine lokaler på grund af legionellasmitte i personalet. Anlægget holdes lukket, indtil miljøenheden ved Nacka kommune er færdig med sin undersøgelse.

 

– Det synes jeg var klogt af dem, siger kommunens miljøchef Per Enarsson.

 

Yasuragis administrerende direktør Anna Westerberg skriver i en e-mail:

 

– I skrivende stund har vi som en sikkerhedsforanstaltning besluttet at lukke hotellet i afventning af myndighedernes afgørelse, som forventes i midten af ​​næste uge.

 

Torsdag oplyste Expressen, at personalet på Yasuragi Hasseludden spa- og hotelfaciliteter uden for Stockholm bliver undersøgt, efter at de har vist symptomer på legionellainfektion.

 

– Det har vi været opmærksomme på i en uges tid, og Yasuragi har gjort, hvad de kan for at mindske risici, både for personalet og for gæsterne, siger Per Enarsson.

 

Ifølge Nacka kommunes miljøchef Per Enarsson er to medarbejdere blevet smittet. Den seneste prøve er endnu ikke analyseret, men tidligere prøver har ikke vist forhøjede værdier af legionellabakterier.

 

Det vides endnu ikke, om det smittede personale har samme bakteriestamme, men ud fra det, man nu ved, vurderes det, at de er blevet smittet på arbejdet. Miljøenhedens hypotese er, at de er blevet smittet i personaleområder.

 

– De er ikke ude blandt gæster, i poolen og i bruserne, men de har deres eget vand- og varmeanlæg til personaleområderne, siger Per Enarsson.

 

”Klog af dem”

Anlægget har blandt andet hævet temperaturen for at dræbe eventuelle legionellabakterier.

 

Klokken 14 fredag ​​meddelte Yasuragi kommunen, at den lukker.

 

– Yasuragi har på eget initiativ valgt at lukke anlægget ned, indtil undersøgelsen er afsluttet. Det synes jeg var klogt af dem, selvom vi ikke var gået ind og lukket i den her situation, siger Per Enarsson.

 

Kort om Legionella
  • Legionella, eller legionærsygdom, er en alvorlig lungebetændelse. Det overføres ved at indånde små dråber vand, der er forurenet med legionellabakterier.
  • Bakterierne formerer sig i stillestående vand og kan forurene vandrør, klimaanlæg, brusere og spabade.
  • Almindelige symptomer er høj feber, hovedpine, muskelsmerter og åndedrætsbesvær.
  • Legionella behandles med antibiotika, og nogle gange er indlæggelse nødvendig.

Kilde: 1177

 

Læs artiklen i sin helhed på Expressen her.

Del opslaget

Add Your Heading Text Here