Trelleborgshem testar ny Legionellateknik

Foto: Ingar Lindholm fra Byggkoll

Trelleborgshem tester ny legionellateknologi

Læs om vores kunde Trelleborgshem i Byggkoll, hvor de er pionerarbejde for at bekæmpe legionellabakterier i deres ejendomme vha. Anolytechs teknologi. Selskabet forventer at dække næsten hele bestanden inden årets udgang og ønsker at forsøge at sænke temperaturen på VVC’en i en af ​​ejendommene.

 

Trelleborgshem har indtil videre installeret tolv maskiner i teknologilokaler rundt om på bestanden. Maskinerne kommer fra Anolytech og teknologien er udviklet af virksomhedens grundlægger Stefan Fischlein. Han fortæller, at teknologien i første omgang er udviklet til landbrugs- og fødevaresektoren, men at den også bruges i sundhedsvæsenet. Hypoklorsyran dræber bakterier, men er uskadelig for mennesker og dyr.

 

Trelleborgshem er de første i ejendomsbranchen til at installere Anolytechs løsning i stor skala.

 

– Det føles hårdt at være først. Men jeg er glad for, at vi har gjort det, det føles godt og trygt, siger Ricardo Klemensson.

 

Hans erfaring er, at problemer med legionella er almindelige og noget, som branchen ikke bryder sig om at tale om, selvom det kan være livsfarligt. Legionellabakterien kan forårsage den potentielt dødelige sygdom Legionærsyge, som er en form for lungebetændelse. Sygdommen er især farlig for ældre mennesker og personer med svækket immunforsvar, og de fleste, der bliver smittet, indtager bakterierne i bruseren.

 

Trelleborgshems fremskridt inden for legionellabekæmpelse betyder også potentielle energibesparelser. Ved at bruge Anolytechs teknologi kan de reducere behovet for at hæve vandtemperaturen, en almindelig men energikrævende metode til bekæmpelse af Legionella.

 

Trelleborgshem ønsker nu at teste sænkning af temperaturen i VVC i en ejendom, hvor der er installeret legionellabekæmpelse. VVC er systemet, hvor varmt vand cirkuleres, så beboerne hurtigt kan få varmt vand. Forinden har virksomheden været i kontakt med miljøafdelingen i kommunen.

 

– Vi sænker temperaturen til 45 grader og vil nu lave egenkontrol, der viser, at legionellaen ikke har holdt sig i seks måneder. Vi tager prøver af VVC og koldt vand i fire store højhuse og sender dem til et akkrediteret laboratorium, siger Ricardo Klemensson.

 

Trelleborgshems initiativ er ikke kun et skridt mod et sundere levemiljø, men også et eksempel på, hvordan ejendomsselskaber kan bidrage til en mere bæredygtig fremtid. Ved at vælge Anolytechs teknologi sætter de en ny standard for ejendomsadministration og viser vejen for andre aktører i branchen.

 

Læs artiklen fra Byggkoll her

Del opslaget

Add Your Heading Text Here