Odling vattenbäddar

Nyttig grønt (fødevareproduktion)

EJER

Kenneth Bendroth

PLACERE

Arbejde-Ljungby

PROFIL

Hydroponisk indendørs dyrkning året rundt med det mål at producere de bedste spirer og skud i Skandinavien.

BRUG FOR

Problemer med biofilm på gulvet i dyrkningshallen og i vanddyser til vanding, samt små fluer i dyrkningen.
LØSNING

Med Anolytechs løsning vokser spirerne bedre og ser grønnere og friskere ud. Samtidig er rødderne friskere og sundere, hvilket åbner flere forretningsmuligheder for Nyttogrönt til at sælge og bruge rødder i stedet for at smide dem ud som før.

Sådan forlænges holdbarheden af ​​spirer med Anolytechs vanddesinfektionssystem

Dyrkningsvirksomheden Nyttogrönts problem med bakterier fik rødderne af deres økologiske spirer til at rådne. Løsningen blev svenske Anolytechs miljøvenlige system til desinficering af vand uden skadelige kemikalier.

Hos Nyttogrönt i Munka-Ljungby, Skåne, dyrkes den indendørs året rundt med det mål at producere de bedste spirer og skud i Skandinavien.

       At dyrkningen er hydroponisk betyder, at man dyrker i vand i stedet for jord, hvilket betyder, at kravene til bakteriefrit vand er meget høje. Samtidig er forretningen certificeret efter både Krav og Svensk Segl, og miljøbevidstheden er derfor høj.

Rent vand er vigtigt for at være bedst

De er godt på vej til at nå deres mål om at blive førende i Skandinavien, men det krævede en effektiv håndtering af et tidligere problem, hvor spirerne rådnede og blev brune. Løsningen lå lige om hjørnet i form af et nyt svensk system, der desinficerer vand uden miljøfarlige kemikalier.

        – Vi brugte år på at prøve forskellige metoder til at slippe af med bakterier i vandet, der fik spirerne til at rådne, men det lykkedes aldrig. Ved et tilfælde stødte jeg på en ny svensk metode, der passede til vores miljøprofil og nu er det problem ude af verden, mens vi forlængede holdbarheden med 30 procent, siger Kenneth Bendroth, stifter og administrerende direktør i Nyttogrönt.

Anolytechs cirkulære system gør en forskel

Virksomheden bag det nye system hedder Anolytech, er svensk og ligger uden for Ystad.

        De producerer AnoDes, en unik pH-optimeret hypoklorsyre fremstillet af vand, salt og elektricitet, der dræber bakterier, vira, skimmelsvamp, svampe og sporer gennem miljøvenlig desinfektion af vand, hænder og overflader.

        I dag bruges Anolytechs teknologi på flere områder, hvor det er nødvendigt at bekæmpe uønskede bakterier. En grund er, at AnoDes er meget effektiv uden at være farlig for mennesker og dyr.

Certificering skaber troværdighed

Da virksomheden startede i 2005, var mange skeptiske over for deres mere miljøvenlige metode til at desinficere vand uden skadelige kemikalier. 16 år senere baner en generelt stigende miljøbevidsthed vejen for et teknologiskifte fra kemikaliebaseret til Anolytechs miljøvenlige desinfektion.

        At teknologien for nylig er blevet certificeret efter førende standarder for hånd- og overfladedesinfektion og godkendt efter biociddirektivet er med til at øge interessen fra kunderne for nye industrier. Samtidig er antallet af henvendelser fra avlere med forskellig orientering stigende, som f.eks. svampe, krydderier og fisk.

Flere fordele end længere holdbarhed

For Nyttogrönt har samarbejdet med Anolytech givet andre fordele udover længere holdbarhed og sundere rødder.

       Blandt andet er den film, der tidligere lå på gulvet i dyrkningshallen og i vanddyser til kunstvanding, væk, antallet af små fluer i dyrkningen er faldet og spirerne både vokser bedre og ser grønnere og friskere ud. Med friske og sunde rødder åbner der sig også flere forretningsmuligheder for brugbart grønt, hvor rødderne kan sælges videre og bruges i stedet for at blive smidt ud, som de var før.

        Nyttogrönt har derfor besluttet at investere i yderligere to nye systemer fra Anolytech.

Nyttig grønt (fødevareproduktion)

EJER

Kenneth Bendroth

PLACERE

Arbejde-Ljungby

PROFIL

Hydroponisk indendørs dyrkning året rundt med det mål at producere de bedste spirer og skud i Skandinavien.

BRUG FOR

Problemer med biofilm på gulvet i dyrkningshallen og i vanddyser til vanding, samt små fluer i dyrkningen.
LØSNING

Med Anolytechs løsning vokser spirerne bedre og ser grønnere og friskere ud. Samtidig er rødderne friskere og sundere, hvilket åbner flere forretningsmuligheder for Nyttogrönt til at sælge og bruge rødder i stedet for at smide dem ud som før.

Resumé

  • Kravene til reduceret kemikalieanvendelse er høje for aktører i fødevareindustrien og andre industrier med følsomme produkter og miljøer. Det er en afgørende årsag til, at flere og flere aktører vælger at samarbejde med Anolytech om at producere den miljøvenlige pH-optimerede hypoklorsyre AnoDes på stedet.
  • Uskadelig for mennesker og dyr – hypoklorsyre er en naturlig del af immunsystemet hos mennesker og dyr. AnoDes er pH-neutral og irriterer derfor ikke hud og slimhinder. Det er heller ikke ætsende ved normal dosering.
  • Effektiv og miljøvenlig – AnoDes er så effektiv, at en lav kontinuerlig dosering er nok til at dræbe bakterier, vira, sporer og svampe. AnoDes er produceret af vand, salt og el og indeholder ingen giftige rester og kan derfor udledes direkte i kloakken.
  • Beskyttelsesbarriere året rundt – Kontinuerlig tilførsel af små doser AnoDes til vandsystemet fungerer som en beskyttende barriere, hvis det indkommende vand midlertidigt forringes. AnoDes yder derefter forebyggende beskyttelse, så bakterievækst ikke kan forekomme.
  • Testet og godkendt – Anolytechs system er i øjeblikket installeret hos over 500 kunder i forskellige brancher. AnoDes opfylder gældende europæiske standarder for desinfektionsmidler og er godkendt i henhold til Biociddirektivet Artikel 95 samt af EGTOP til økologisk landbrug.
  • Økonomisk – lavt elforbrug og saltomkostninger resulterer i lave driftsomkostninger for on-site produktion af AnoDes. Derudover reducerer Anolytechs system forbruget af emballage og behovet for miljøfarlig transport.
  • Ydelsesgaranti – Anolytech yder ydelsesgaranti på produktionen af ​​AnoDes, så du som kunde kan føle dig sikker på, at dit system virker i hele lejeperioden.
Anolytech systemet
Systemet
Anolytech certifikat
Certifikat

Del opslaget

Add Your Heading Text Here