Larm legionella

Råneå badehus spærret af efter alarm om legionella

Konsekvensen af ​​Legionella i vand i offentligt tilgængelige ejendomme bliver tydeligt i SVTs indslag 230209 med tekst og billede af Micke Nyberg, og at traditionelle metoder som dyr skylning med varmt vand ikke løste problemerne. Vores miljøvenlige metode med kontinuerlig dosering afAnoDes ville løse problemerne uden store investeringer, da vores forretningsmodel er baseret på leje af udstyret til den løbende produktion af AnoDes på stedet.

Råneå badehus har været lukket i godt en måned på grund af svære at behandle legionellabakterier og der er risiko for, at det fortsætter sådan. En renovering vil koste mange millioner.

 

For to år siden oplyste Luleå kommune udgifterne til renoveringsbehovet af Råneå badehus til 25 millioner SEK over de næste ti år, og den sum er måske næsten fordoblet siden da.

“Dyst renovering”

Før jul blev der opdaget legionellabakterier i badehuset, der straks blev lukket, og kommunen skyllede alle rør med mindst 75 graders vand – uden at det lykkedes at løse problemet.

 

– Det tyder på, at det er en stor fejl, og nu skal vi igennem hele operationen, og det bliver dyrt. Vi har endnu ikke en tidsplan for det job, siger Mattias Kenttä, sektionsleder i Luleå kommune.

“Vi vil ikke foretage nye investeringer”

Luleås kommunalbestyrelsesmedlem Carina Sammeli (S) siger til SVT, at det nye flertal endnu ikke har diskuteret fremtiden for Råneå badehus.

 

– Men jeg ved, hvad rådet tidligere har besluttet, at Gammelstads og Råneås badehuse skal vedligeholdes, men at der ikke skal foretages nyinvestering.

 

Læs hele artiklen på SVT her.

 

Del opslaget

Add Your Heading Text Here