Sandra Lindström, Anolytech

 

Ystadbolaget Anolytech udvider med en ny partner og flere medarbejdere

Anolytech udvider sin ejerkreds med en ny minoritetsaktionær i form af børsnoterede Latour. Den nye partner bringer et stort industrielt netværk, erfaring med internationalisering og kommercialisering og kapital til at understøtte den fortsatte ekspansion af forretningen. En direkte konsekvens af ejerskiftet er, at Anolytech vokser med fem nye medarbejdere sideløbende med stigende investeringer på det norske marked.

 


 

Interessen for Anolytechs miljøvenlige vanddesinfektionssystem stiger sideløbende med interessen for FN’s Agenda 2030 med globale mål for bæredygtig udvikling. For at kunne udvide og dermed imødekomme interessen udvider selskabet nu ejergrundlaget gennem en målrettet aktieemission, hvor Investment AB Latours datterselskab Latour Future Solutions AB bliver minoritetsejer.

 

– Med Latour som langsigtet partner får vi mulighed for at vokse yderligere internationalt og samtidig styrke vores etablerede position inden for bæredygtige løsninger til desinfektion, siger Stefan Fischlein, grundlægger af Anolytech.

 

– Vi øger nu arbejdsstyrken kraftigt for at imødekomme efterspørgslen efter vores system. I sidste uge introducerede vi fire nye svenske og en norsk medarbejder, som sammen med en ny partner vil styrke tilstedeværelsen på det svenske og norske marked. Derudover forventer vi at rekruttere yderligere to personer inden årsskiftet, siger Sandra Lindström, CEO hos Anolytech.

 

– Et af vores investeringsområder er løsninger til bæredygtig vandforsyning. Anolytech tilbyder et biobaseret cirkulært system, der effektivt forhindrer uønskede bakterier eller vira i at sprede sig via vand, siger Pelle Mattisson, CEO hos Latour Future Solutions.

 

Da svenske Anolytech i 2005 præsenterede en ny og mere miljøvenlig måde at desinficere vand uden kemikalier på, var mange skeptiske. 17 år senere producerer virksomhedens udstyr dagligt en unik pH-optimeret hypoklorsyre fra vand, salt og elektricitet, der dræber bakterier, vira, skimmelsvamp, svampe og sporer gennem miljøvenlig desinfektion af vand, hænder og overflader til europæiske kunder i forskellige industrier. Produktionen af ​​desinfektionsmidler foregår på stedet i et cirkulært system.

 


 

For mere information:

Sandra Lindström, CEO Anolytech Norden AB, 0737-57 32 38
Pelle Mattisson, CEO Latour Future Solutions AB, 0705-80 06 57
Fredrika Ekman, Investment Director Investment AB Latour, 0725-84 93 43

 


 

Svenske Anolytech har udviklet et cirkulært system til at fremstille effektiv miljøvenlig desinfektion af vand baseret på naturens egen desinficerende hypoklorsyre, som naturligt er en del af menneskers og dyrs immunsystem. Virksomhedens system tilbydes som en pakket service til kunder inden for industri- og fødevareproduktion, landbrug og dyrehold, hoteller og fast ejendom samt læge- og sundhedspleje. Kunderne findes i hele Norden samt i Tyskland og Spanien. Forretningen blev grundlagt i 2005 og har hovedkontor i Ystad med 17 ansatte.

 

Latour Future Solutions AB er et investeringsområde inden for Latour med fokus på vækstvirksomheder, der udvikler løsninger til et bæredygtigt samfund. Målet er, at investeringerne skal skabe et bæredygtigt samfund baseret på alle dimensioner; miljømæssige, sociale og økonomiske.

 

Investment AB Latour er et blandet investeringsselskab bestående af en helejet industrivirksomhed og en portefølje af børsnoterede besiddelser, hvor Latour er hovedejer eller en af ​​hovedejerne. Børsporteføljen består af ti betydelige beholdninger med en markedsværdi på cirka SEK 66 milliarder. Den helejede industrivirksomhed har en omsætning på 20 milliarder SEK.

 


 

Del opslaget

Add Your Heading Text Here