Garanteret bakteriefrit vand
og effektiv desinfektion i industrielle miljøer

Bakteriefrit vand og grundigt desinficerede industrielle miljøer er ofte afgørende forudsætninger for sikker og effektiv produktion. Men opretholdelse af et bakteriefrit miljø kræver ofte tidskrævende reaktive foranstaltninger med skadelige kemikalier. Anolytechs miljøvenlige system fungerer forebyggende, og produktionen af vores unikke desinfektionsløsning AnoDes foregår på stedet hos dig, hvilket betyder, at du altid har adgang til desinfektion.

Effektiv mod bakterier og biofilm

AnoDes er en pH-optimeret hypochlorsyre, der fremstilles af salt, vand og elektricitet. AnoDes dræber effektivt bakterier, vira, sporer, skimmel og svampe og stopper væksten af biofilm i vandrør. Ved kontinuerligt at dosere AnoDes i vandet forbliver det bakteriefrit døgnet rundt, året rundt.

 

Produktionen foregår i et anlæg, som du lejer fra Anolytech, og som er tilsluttet direkte til ejendommens vandsystem. Anolytechs system er let at installere, og desinfektion håndteres automatisk, med undtagelse af tilsætning af salt.

 

AnoDes-koncentratet kan også aftappes fra tanken og bruges til desinfektion i en række forskellige områder. AnoDes indeholder ingen skadelige kemikalier og er uskadelig for mennesker og natur.

Forebyggende beskyttelse og langtidseffekt

Anolytechs forebyggende desinfektionssystem adskiller sig fra traditionelle metoder, hvor desinfektion kun udføres, når problemerne er opstået, og vandrør og andre dele af vandsystemet skal skylles rene eller udskiftes. Indgrebene fjerner symptomerne foreløbig, men løser ikke det grundlæggende problem, at bakterier hele tiden kan tilføres og spredes i vand og rør.

 

Med Anolytechs metode elimineres problemet fuldstændigt, fordi små mængder af de bakteriedræbende AnoDes konstant er til stede i vandrørene. Tilstedeværelsen af AnoDes fungerer også som en sikker barriere, hvis det indkommende vand forringes midlertidigt. AnoDes giver derefter forebyggende beskyttelse, så bakterievækst ikke kan forekomme.

Desinfektion af drikkevand

Anolytechs system overholder Fødevarestyrelsens regler (SLVFS 2001:30) om drikkevand. Da systemet er forbundet til dit vandsystem, sikres det, at det indgående vand er bakteriefrit, og den kontinuerlige dosering af AnoDes sikrer derefter, at vandet forbliver bakteriefrit under dets rejse gennem vandsystemet, herunder sprøjtedyser, slanger og blindgyder. Samtidig forhindrer AnoDes ny biofilmvækst.

Transportbånd

Systemet gør det muligt effektivt at reducere det bakterietryk, som transportbånd og andet udstyr ofte udsættes for, og desinfektion kan udføres under produktionen.

Hydroponisk dyrkning

Ved hydroponisk dyrkning af fødevarer er kravene til bakteriefrit vand naturligvis meget høje.

 

Anolytechs miljøvenlige system forhindrer bakterieangreb og vækst af biofilm, så både avlere og forbrugere kan føle sig trygge. AnoDer i vandet har også vist sig at forlænge holdbarheden af det, der dyrkes.

Vandbaserede produkter

Produkter som vandbaseret maling kan drage fordel af AnoDe’s bakteriedræbende virkning for at undgå skimmeldannelse i det færdige produkt.

Produktion af is

Ved produktion af is elimineres risikoen for bakterieangreb og vækst af biofilm, da AnoDes forbliver aktiv selv efter frysning. Når isen smelter, tilfører smeltevandet ingen bakterier til omgivelserne.

Omklædningsrum og brusere

Legionellabakterier kan tage fat i omklædningsrumsbrusere og vandhaner og forårsage legionærsyge, en alvorlig form for lungebetændelse. Bakterierne spredes til lungerne via vandtåge, når vandstråler smadres ind i brusehoveder og blandingbatterier på vandhaner. Ved løbende at tilføje AnoDes til vandet forhindres legionellabakterier i at tage fat og sprede sig, mens brusehoveder ikke behøver at blive skiftet så ofte.

Genbrug

Ved rensning og genanvendelse af grovvand og spildevand supplerer Anolytechs system andre rensningssystemer og gør vandet bakteriefrit. Øget rensning og genanvendelse af spildevand fra industrier er et vigtigt skridt i retning af at nå FN’s verdensmål.

Rengør på plads (CIP)

CIP-rengøring er traditionelt en rengøringsproces, der kræver meget vand, kemikalier og energi. I mange hygiejnekritiske produktioner såsom fødevare- og medicinalindustrien er det også nødvendigt at desinficere produktionssystemet efter endt CIP-rengøring, hvilket kræver yderligere vandforbrug og kemikalier.

 

Med Anolytechs miljøvenlige desinfektionssystem er der ikke behov for skadelige kemikalier i desinfektionsfasen. Samtidig kan der spares store mængder vand og energi.

Emballagematerialer, returkasser og containere

AnoDes kan bruges til at desinficere f.eks. emballagematerialer, returkasser og beholdere før, under og efter produktionen.

 

Dette sikrer, at ingen bakterier bliver hængende under produktionstrinnene og risikerer at blive overført til produktet, downstream-afdelinger, producenter eller endelige modtagere nedstrøms.

Anden desinfektion af overflader og genstande

Med AnoDes kan du desinficere hele rum, vægge, arbejdsflader, redskaber og andre løse genstande. Desinfektion med AnoDes kan udføres på flere måder, for eksempel gennem dyser, sprøjteapplikationer, håndsprøjter eller en tågemaskine, der spreder tørtåge som en effektiv desinfektion af alle overflader i rummet på samme tid.

 

Anolytech tilbyder en tågemaskine, der er godkendt i henhold til EN-17272-standarden til mekanisk automatiseret luftbåren rumdesinfektion. AnoDes kan også aftappes i sprayflasker for nem og hurtig desinfektion af mindre overflader og genstande.

Håndsprit

Da AnoDes produceres på stedet, kan du lave din egen hånddesinfektionsmiddel ved at tappe AnoDes over i sprayflasker. Den færdige løsning er godkendt som hygiejnisk hånddesinfektion i henhold til EN1500.

 

AnoDes er meget skånsom og udtørrer ikke huden, som alkoholbaseret håndsprit gør.

  • Med AnoDes i vandsystemet kan du reducere vandforbruget og kemikalieforbruget og spare energi.
  • Den bakteriedræbende virkning af AnoDes i koncentreret form er 200 gange højere end klor.
  • Desinfektion angriber blandt andet proteiner i bakteriers cellemembraner og andre skadelige mikroorganismer, så cellen brister og dør.
  • Desinfektionsindsatsen, der foretages, efter at problemerne er opstået, kan være dyr og tidskrævende. Med vores system er desinfektion kontinuerlig og forebyggende, hvilket sparer både tid og penge.
  • AnoDes er harmløs for både mennesker og natur. Når desinfektionsmiddelopløsningen er forbrugt, vender den tilbage til sine bestanddele, som består af 99,95% vand og 0,05% biologisk nedbrydelige stoffer.

Miljøvenlig desinfektion
til industrien

+

Relevante links

Desinfektionssystmet
Systemet
Vad är AnoDes
Hvad er AnoDes
Certifikat
Garanti
Ladda ner PDF broschyr industri
Download her

Casestudier

"Der er virkelig ingen grænser for, hvor mange brancher der kan drage fordel af vores miljøvenlige desinfektionsløsning. Fra hydroponisk dyrkning til store industrielle processer. Det er en win-win-situation for alle at bruge færre kemikalier og bruge meget mindre vand."

Sandra Lindström, adm. direktør Anolytech

Bidrager til følgende FN-mål for bæredygtig udvikling